woonstijl

Welke woonstijl past bij u?

Voordat u een woning tot in de puntjes kunt decoreren, moet je eerst bepalen welke stijl bij je past. Dat is een lastige klus, want er is meer dan genoeg keuze. Wil je de perfecte woonstijl voor uw huis vinden? Wij vertellen je alles over de belangrijkste woonstijlen van dit moment.

Industrieel

Stoer, robuust en edgy: dat vat de industriële woonstijl samen. Verschillende rauwe materialen komen terug bij deze stijl, zoals onbewerkt hout, bakstenen en metaal. Industriële meubels worden meestal gemaakt met leder, waardoor deze woonstijl nog steeds een warme uitstraling heeft. Deze meubels bevatten vaak ook zwarte details voor een extra stoere look. Een industriële woning wordt meestal versierd met donkere kleuren, zoals petrol blauw en donkerrood. 

Scandinavisch

Deze woonstijl uit Noorwegen, Zweden en Finland heeft een erg lichte uitstraling. Witte muren met lichtgrijze meubels en licht hout horen er allemaal bij. Voeg mooie planten toe in je interieur om wat extra kleur en warmte toe te voegen. 

Modern

Minimalisme is het sleutelwoord wanneer u een modern interieur wilt samenstellen. Een aantal opvallende meubelstukken bepalen de toon van jouw woning. Verder vind je vooral strakke lijnen, rechte vormen en grijstinten terug bij deze woonstijl.

Klassiek

Een klassiek interieur is niet compleet zonder een weelderige salon en een lamp met gedetailleerde versieringen. In deze woningen vind je veel symmetrie en natuurlijk ook de nodige antieke accessoires.

Landelijk

Rustieke meubels horen thuis binnen een landelijk interieur. Bij deze woonstijl vind je veel onbewerkt hout terug, in combinatie met witte meubels. Dat maakt deze look luchtig, natuurlijk en authentiek.

Eclectisch

De eclectische woonstijl is ideaal voor mensen die niet van de standaard woonregels houden. Meubelstukken in alle stijlen worden met elkaar gecombineerd. Een klassieke salon met een industriële tafel en een vintage lamp, allemaal in verschillende kleuren.

Shabby chic

Een woning met een shabby chic interieur bevat een combinatie van oude en nieuwe meubels. Deze hebben allemaal lichte aardetinten, zoals wit en taupe. Ook gebeitst hout en smeedijzer horen bij deze woonstijl thuis.

Bohemian

In een bohemian interieur worden verschillende kleuren en patronen met elkaar gemixt. Essentiële meubelstukken zijn een rieten mand en een fleurig wandkleed. Ieder hoekje wordt bovendien versierd met speelse accessoires.