Geschuurd Leder

Het sterke buffelleer van Station7 wordt in onze Italiaanse looierij na de kleuring op een speciale wijze behandeld en vervolgens met de hand geschuurd. Deze ambachtelijke methode levert een stoere maar chique uitstraling op met een aangenaam zachte touch...

Je kunt bij Station7 kiezen uit elf verschillende kleuren van het hand geschuurde leder: Olive, Moro, Walnut, Dark Green, Superblack, Tabac, Tin, Cosmos, Dark Blue, Tanganica en Zenzero  Zo wordt jouw geschuurd lederen meubel precies naar jouw smaak gemaakt en past het straks perfect in jouw interieur.


Station7 leder stoffen

Wat is Geschuurd Leder?

Hand geschuurd leder is gemaakt van dierenhuiden. Buffelleer heeft een natuurlijke uitstraling waarbij oneffenheden die in de natuur zijn ontstaan zichtbaar blijven. En omdat geen dier gelijk is, zijn ook echte lederen meubelen allemaal anders. Zelfs het leder van twee gelijke zetels verschilt van elkaar. De natuurlijke markeringen, die zichtbaar zijn in onze lederen meubels, worden onder meer veroorzaakt door insectenbeten, rimpels, huidplooien en genezen littekens. Dit maakt onze producten uniek; je ziet als het ware het leven dat de rund geleid heeft, terug in je meubel.

Onderhoud van Geschuurd Leder

Het leder van een nieuwe zetel of salon ziet er meestal strak uit. Maar dat blijft niet zo. In de loop van de tijd zal er een natuurlijke plooivorming ontstaan. Door erop te zitten oefen je namelijk druk op het leder uit en geef je warmte af. Ook de vulling van de zitkussens wordt zachter. En dat terwijl het leder juist wat ruimer is aangebracht om te voorkomen dat de stiknaden scheuren. Tijdens het gebruik ontstaat er vanzelf meer rek wat onvermijdelijk tot plooien leidt. Ook dat hoort bij een natuurproduct als leder.

Voor het natuurproduct leder is onderhoud heel belangrijk. Je lederen meubelen blijven het langst mooi als je ze goed verzorgt. Gebruik daarom gemiddeld 4 keer per jaar onderhoudsmiddel voor het leder. Deze zijn verkrijgbaar in onze toonzaal of via onze website, klik hier om de producten te bekijken. Ben je enthousiast over hand geschuurd leder en wil je het materiaal in het echt bekijken? Bestel dan eenvoudig online gratis leerstalen. Bezoek ook eens onze toonzalen in Druten (bij Nijmegen) of Amsterdam. Hier kun je de look & feel van onze industriële hand geschuurde meubels zelf ervaren.


Geschuurd leder bij Station7