Eikenhout

Aan tafel wordt lief en leed gedeeld.

De houten tafel is het centrale middelpunt van je gezin, je familie en vrienden. Er wordt aan gegeten, gelachen, gehuild en gefeest. De eikenhouten tafel is niet zomaar een houten object; het is een aanvulling op je gezin. Wij maken deze echte houten tafels: uniek in zijn soort, kwalitatief en tijdloos. Met liefde, vakmanschap en veel energie produceren wij deze stoere tafels. Voor jou en ook een beetje voor onszelf, omdat we elke houten tafel weer waarderen en omarmen.

Al onze tafel onderstellen kunnen worden gecombineerd met alle soorten eiken tafelbladen. Heb je zelf een bijzonder onderstel dat je wilt combineren met onze bladen? Geen probleem! Je kunt bij Station7 ook losse tafelbladen bestellen. 

Wil jij alvast dat stoere hout komen proeven? Kom dan gezellig langs in onze toonzalen, we helpen je graag!


Station7 jeans / denim
Station7 houten tafel

Stoer oud eikenhout

De zoektocht naar het oud eiken van Station7 is heel bijzonder. Wij struinen Oost-Europa af op zoek naar dat speciale stukje hout. Uit oude boerderijen, schuren en vergane scholen halen we de mooiste oude balken waar de historie en het karakter afspat. Zichtbare noesten, nerven en scheurtjes; dat is de voorwaarde van oud uniek eikenhout.

Stoer robuust eiken

Heb je wat minder zin in het hele ruige werk van oud eiken? Dan hebben wij de oplossing: robuust eikenhout.

Dit is niets minder dan een nieuw eiken tafelblad dat wij laten bewerken door de beste vakmensen. Met de benodigde materialen gaan zij aan de slag met dit hout om er een robuust blad van te maken. De natuurlijke noesten blijven behouden en men stopt pas met bewerken tot er een glimlach van voldoening op hun gezicht verschijnt. Handmade op en top! En wil je een boomstamafwerking? Geen probleem, meld het gewoon even.


Jeans bij Station7
Station7 houten tafel

Stoer nieuw eikenhout

Ga je helemaal voor het gladde werk, dan hebben wij de stoere nieuw eiken tafel voor je in petto. Dit nieuw eiken tafelblad gaat door een grote schuurmachine die zorgt voor een vlakkere afwerking alvorens het blad een kleurtje krijgt. Hij blijft stoer want ook hier zijn de natuurlijke noesten (natuurlijk) nog aanwezig. Gladjes kennen wij namelijk niet…Vochtigheid

Hout werkt altijd in meer of mindere mate, dat is afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Als de luchtvochtigheid veel hoger is dan 60% of lager is dan 40% of continue schommelt, dan kan dat zorgen voor scheuren of barsten. Een constante luchtvochtigheid en temperatuur van rond 20 graden is het beste voor je meubel.