Eco leder

Al een aantal jaren is eco leder een trendy stof in diverse interieurstijlen. Het is een duurzame stof die goed combineert met andere materialen en zeker ook heel goed past binnen een industrieel interieur!
Ontdek zelf de combinatie tussen eco leder en onze industriële materialen, zoals eikenhout, metaal, en leder.

Je kunt bij Station7 kiezen uit tien verschillende kleuren eco leder: LiverCognacNiagaraDark Blue, Brown, Anthracite, Grey, Graphite, Magnolia en Moss. Welke eco leder kleur is jouw favoriet?
Eco leder van Station7
Station7 eco leder stoffen

Wat is eco leder?

Eco leder bestaat twee delen: buffelleer en polyester stof. Het is een vorm van gerecycled leder en is daarom een duurzame stof om te gebruiken voor meubels. Als er van leerhuiden patronen worden gesneden blijven er altijd restanten over. Het is zonde om deze overblijfselen weg te gooien, want het materiaal is van zeer goede kwaliteit! Daarom worden de reststukken leder vermalen en gecombineerd met polyester en ontstaat er eco leder.

Doordat eco bull leder erg stevig materiaal is, gaat de meubelstof langer mee dan normale stofsoorten. Onze eco leder meubels zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.
Combineer een houten tafel eens met eco leder eetkamerbank en je zult zien: de combinatie is een echte blikvanger!

Onderhoud van eco leder

Het is van belang dat eco leder regelmatig licht wordt geborsteld. Gebruik altijd een meubelborstel en borstel voorzichtig met de pool/vleug mee. Bij stofzuigen altijd een zachte borstel (meubelmondstuk) gebruiken in combinatie met een lage zuigkracht. Stofzuig met beleid en met de pool mee zodat de stof zo min mogelijk wordt opgeruwd.

Heeft je eco leder vlekken? Laat dan nooit de vlek opdrogen. Eerst de vaste bestanddelen zoveel mogelijk verwijderen met een lepel. Plaatst daarna direct een licht vochtige badstof handdoek op de vlek en laat deze voor een paar uur liggen, zodat deze de vlek volledig kan oplossen. Wrijf hierbij nooit te hard over de stof en vlek.

Ben je enthousiast over de stof bull eco leder en wil je hem in het echt bekijken? Bestel dan eenvoudig online gratis eco leder kleurstalen. Bezoek ook eens onze toonzalen in Druten (bij Nijmegen) of Wateringen. Hier kun je de look & feel van onze eco leder meubels zelf ervaren.
Station7 eco leder meubels