Eco-Leder Bull van Station7

Eco-leder Bull bestaat twee delen: leder en polyester stof. Het is een vorm van gerecycled leder en hierdoor wordt het materiaal ecoleer genoemd. Als er van leerhuiden patronen worden gesneden blijven er altijd restanten over. Het is zonde om deze overblijfselen weg te gooien, want het materiaal is van zeer goede kwaliteit. Daarom worden de reststukken leder vermalen en gecombineerd met polyester en ontstaat er ecoleer. 

Eco-leder bull is erg duurzaam: in plaats van restanten weg te gooien worden alle delen van de huid gebruikt. De achterzijde van de stof is gemaakt van 100% leder wat ervoor zorgt dat het materiaal steviger is. Doordat het een stevig materiaal is gaat het materiaal langer mee dan normale stofsoorten. De voorzijde van het leder bestaat uit een stof met een lederen print, waarmee de uitstraling van een lederen meubel wordt nagebootst. Op deze manier heb je de stevigheid van leder, en het zachte van stof. Een materiaal dat geschikt is voor ieder huishouden! Eco-Leder Bull is beschikbaar voor alle producten zoals zetels, salons, fauteuils en barkrukken. Wil je woonadvies? Dat kan natuurlijk ook bij Station7.

Onderhoud van Eco-Leder Bull

Het is van belang dat de stof regelmatig licht wordt geborsteld. Gebruik altijd een meubelborstel en borstel voorzichtig met de pool/vleug mee. Bij stofzuigen altijd een zachte borstel (meubelmondstuk) gebruiken in combinatie met een lage zuigkracht. Stofzuig met beleid en met de pool mee zodat de stof zo min mogelijk wordt opgeruwd.

Zijn er vlekken? Nooit de vlek laten opdrogen. Eerst de vaste bestanddelen zoveel mogelijk verwijderen met een lepel. Plaatst daarna direct een licht vochtige badstof handdoek op de vlek en laat deze voor een paar uur liggen, zodat deze de vlek volledig kan oplossen.
Nooit te hard wrijven over de stof/vlek.

Eco-Leder Bull Station7