De juiste robuuste salon vinden? | Salons: zitcomfort, uitstraling, kleur.

Hoe vind je de juiste robuuste salon?

Wil je jouw living opfleuren met een gloednieuwe salon? Dan moet je eerst enkele belangrijke keuzes maken over de afmeting, de kleur en het comfort van de salon. Wij helpen je tijdens uw zoektocht naar de perfecte robuuste salon.

De goede afmeting

De eerste stap bij het uitzoeken van een robuuste salon, is natuurlijk het bepalen van de afmeting. Meet eerst de ruimte op waarin de salon komt te staan en laat je leiden door de vorm van deze ruimte. Heb je een kleine living? Ga dan voor een simpele tweezits salon en creëer extra zitplaatsen met behulp van fauteuils of een poef. Is de living juist ontzettend ruim? Wees dan niet bang om hier een indrukwekkende hoekbank in te plaatsen. Houd er echter wel rekening mee dat je salon niet de volledige breedte van de kamer beslaat. Hierdoor oogt je woning uiteindelijk alleen maar kleiner.

Wat is de juiste kleur salon?

Een salon is natuurlijk een groot meubelstuk, dus dit meubilair heeft veel invloed op de sfeer en het kleurgebruik in jouw woning. Op het gebied van kleur heb je genoeg keuze: van aardetinten tot uitgesproken kleuren. Ben je bang dat de kleur van jouw salon al snel uit de mode zal zijn? Ga dan voor tijdloze kleuren zoals een bruine lederen bank of een stoere salon met een zwarte kleur. Met behulp van trendy gekleurde kussentjes en dekentjes, kleedt je de salon vervolgens aan.

Welke uitstraling zoekt u?

Het formaat en de kleur zijn bepaald, maar nu is het tijd voor het belangrijkste element: de uitstraling van de salon. Hou je van stoere salons? Ga dan voor een model met hoekige lijnen en metalen poten. Deze combinatie doet het vooral goed bij een lederen bank. Zoek je juist een subtiele en speelse salon? Dan zijn ronde vormen en zachte stoffen juist een goede keuze. 

Zitcomfort bij een salon

Uiteraard mag ook het comfort van een robuuste salon niet vergeten worden. Dit is ontzettend persoonlijk en dus afhankelijk van jouw wensen. Vind je het prettig om lekker te loungen en zoek je een salon waar u heerlijk op kunt liggen? Dan is een laag model met zachte kussens een goede keuze. Hogere lederen banken met stevigere kussens zijn juist geschikt voor mensen die op zoek zijn naar extra ondersteuning. Voor lange mensen kan een hoge salon bovendien wat comfortabeler aanvoelen.