Echt leder

Het ambacht van leerbewerking is al eeuwenoud. Wij omarmen en koesteren dat ambacht en behandelen elke zetel of echt lederen salon met de hand.
De technieken toegepast op ons hand gepoetste leder geven elk product een uniek karakter en daarmee een luxe uitstraling en kwaliteit.
Ambacht van Station7
Station7 buffellederen meubels

Authentiek meubelleer

Geen zetel of salon is hetzelfde en heeft een vintage look. Daardoor heeft elk product zijn eigen identiteit. We kennen allemaal de massa-productie-meubels met exact dezelfde patronen en nagebootste oneffenheden. Ons hand gepoetst buffelleder heeft dat karakter en die gewilde imperfectie van zichzelf.
Het handwerk, de bewerking, de behandeling en het materiaal maken de gepoetst leder producten één voor één uniek en daarmee authentiek.
Als je houdt van deze eigenschappen en een onconventionele collectie aan meubels, dan is hand gepoetst leder jouw keuze.

Robuust echt leder

In plaats van het reguliere koeienleer, maken wij gebruik van buffelleer.
De buffel heeft een robuustere en geleefde huid ten opzichte van de ‘gladde’ koe. Dit geeft het hand gepoetste leder net dat karakter waar veel livings en leefstijlen om vragen.

Kenmerken Hand gepoetst buffelleer

Makkelijk te onderhouden ◼️◼️◼️◼️◼️
Natuurlijke structuur ◼️◼️◼️◼️◻️
Ademend ◼️◼️◼️◻️◻️
Verkleuring door daglicht ◼️◼️◼️◻️◻️
Verkleuring door zonlicht ◼️◼️◼️◼️◻️

Hoe worden onze lederen meubels gemaakt?

Het verwerken van het buffelleer start met schoonmaken, zouten en splitsen. Daarna wordt het leder gelooid en na een periode van drogen ontvangen wij het leder ongekleurd in onze fabriek. Onze collega’s gaan vervolgens aan de slag om het leder te snijden, knippen, stikken, en te vullen met een passende en comfortabele vulling. Het resultaat van al deze stappen is bijvoorbeeld een zitting voor een zetel of fauteuil of een bankkussen voor een salon.
Om het leder de gewenste kleur te geven wordt het leder daarna handmatig met een kleur ingewreven. Deze unieke kleurmethode zorgt ervoor, dat het leder zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Het is niet te voorkomen dat er kleurverschil bestaat. Je kunt bij ons leerstalen aanvragen om een goed idee te krijgen van de kleur. Echter, houd rekening met een afwijking in de kleur door de verschillende kleurnuances binnen één huid. 
De natuurlijke markeringen blijven zichtbaar en zorgen ervoor dat ieder meubelstuk een unieke natuurlijke en stoere look krijgt. Na het kleuren brengen we een beschermlaag op, zodat het meubel beschermd is tegen bijvoorbeeld knoeien, maar ook tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht en krassen. Wij adviseren om het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen.

Natuurlijke markeringen en plooivorming

Leder is gemaakt van dierenhuiden. En omdat geen dier gelijk is, zijn ook echte lederen meubelen allemaal anders. Zelfs het leder van twee gelijke zetels verschilt van elkaar. De natuurlijke markeringen, die zichtbaar zijn in onze lederen meubels, worden onder meer veroorzaakt door insectenbeten, rimpels, huidplooien en genezen littekens. Dit maakt onze producten uniek; je ziet als het ware het leven dat de buffel geleid heeft, terug in je meubel.
Het leder van een nieuwe zetel of salon ziet er meestal strak uit. Maar dat blijft niet zo. In de loop van de tijd zal er een natuurlijke plooivorming ontstaan. Door erop te zitten oefen je druk op het leder uit en geef je warmte af. Ook de vulling van de kussens wordt zachter. En dat terwijl het leder juist wat ruimer is aangebracht om te voorkomen dat de stiknaden scheuren. Tijdens het gebruik ontstaat er vanzelf meer rek wat onvermijdelijk tot plooien leidt. Ook dat hoort bij een natuurproduct als leder.

Nog 7 extra tips om lang van je meubels te genieten:

✔️  Zonlicht en verschillende soorten kunstlicht laten leder verbleken. Stel daarom lederen zitmeubels niet aan de directe inwerking van licht bloot. Zo voorkom je dat het materiaal versneld verkleurt en/of verbleekt.
✔️  Nagels van huisdieren beschadigen je meubels. Zelfs de meest robuuste leersoorten zijn daar niet tegen bestand.
✔️  Teveel warmte droogt natuurlijke ledervezels. Zet je lederen zitmeubels daarom nooit te dicht bij warmtebronnen. Is het toch noodzakelijk om een salon bij een radiator te plaatsen, let dan op voldoende ruimte tussen vloer, radiator en zitmeubel, zodat de lucht goed kan circuleren en de vochtbalans in de ruimte en in het meubel zo maximaal mogelijk wordt.
✔️  Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Voor livings adviseren wij een luchtvochtigheid van 45-55%, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden Celsius.
✔️  Gebruik nooit agressieve stoffen op het leder. Geen terpentine, chloor of andere chemische middelen.
✔️  Pas op met scherpe voorwerpen op het leder zoals riemen of ritsen. Deze kunnen het leder beschadigen.
✔️  Als er een vlek op je meubel komt, ga dan niet hard wrijven. Verwijder de vlek voorzichtig met een tissue en dep het schoon met een vochtige, maar zeker niet te natte doek.

Leder onderhoud van Station7
Leder onderhoud
Het is bij onze meubels mogelijk om oneffenheden of imperfectie weg te werken.
Station 7 heeft voor elke kleur en materiaal speciale leder onderhoud kits beschikbaar, waarmee je zelf jouw product op ‘smaak’ kunt brengen.

Lederen zetels
Lederen fauteuils
Lederen salons
Tafels